VEELGESTELDE VRAGEN
Hieronder kan je de veelgestelde vragen vinden voor de diensten die EquiHealthParadise in de aanbieding heeft
Hoe gaat het hondentrimmen in zijn werk?
EquiHealthparadise komt aan huis voor het trimmen van je hond. Alle benodigdheden hiervoor worden meegebracht. Zelf hoef je dus niets te voorzien.
Het is belangrijk om eerst de hond en de eigenaar te leren kennen. Hier wordt ook uitgebreid de tijd voor genomen.
Indien jouw dier te veel stress ervaart met bepaalde handelingen zoals een droger kan het zijn dat er voor de eerste keer een kortere tijdspanne genomen wordt zodat het dier toch een positieve ervaring heeft aan de vachtverzorging en behandeling.
Voor meer vragen en informatie, stuur gerust een berichtje.
Hoelang duurt het trimmen van een hond?
Dit is zeer afhankelijk van het ras en het vachttype van de hond. De meeste volledige behandelingen hebben een duurtijd van 1,5-2 uur.
Wat is shiatsu voor paarden?
Shiatsu is een zachte techniek met de letterlijke benaming 'vingerdruk'. Hierbij wordt gewerkt met acupressuur punten in het paardenlichaam om zo de spanningen weg te halen.
Eveneens worden er zachte ostheopathietechnieken toegepast om het paard zijn lichaam te laten ontspannen en eveneens de spanningen in het lichaam weg te halen.
In welke regio is EquiHealthParadise werkzaam?
De diensten worden aangeboden in de omstreken van Geel. Vraag gerust naar meer informatie indien u buiten de regio woont.
Is het mestonderzoek betrouwbaar?
Mestonderzoek is een manier om een eitelling te kunnen doen van het aantal wormen en wormensoort in de mest van paarden (en honden,...). Er wordt gebruik van gemaakt van een betrouwbare methode en een microscoop.
Echter vervangt het mestonderzoek een diagnose van een dierenarts niet. Een paard mest meerdere keren per dag en scheiden eveneens niet altijd evenveel eitjes uit waardoor een mestonderzoek niet altijd even betrouwbaar kan zijn. Raadpleeg bij twijfel van het resultaat toch altijd een dierenarts!
Toch worden er in de meeste mest van paarden wormeneitjes gevonden waardoor er wel kan aangetoond worden of er ernstige wormbesmetting aan de gang is. Kortom : meten is weten!